Kosthold og måltidsfelleskap

I Fanatunet barnehage legger vi stor vekt på måltidsfelleskap og kosthold. Vi serverer tre måltider til faste tider i løpet av en barnehagedag.

Måltider i barnehagen
I Fanatunet barnehage serverer vi tre måltider hver dag. Frokost og lunsj består som regel av brød, pålegg og grønnsaker eller frukt. Barna smører sin egen mat, og får velge pålegg som de har lyst på. Til disse måltidene har vi valg mellom to melkepålegg, to kjøttpålegg og to fiskepålegg i tillegg til plantemargarin.

Til fruktmåltidet som er rundt kl 14.30 serverer vi frukt og grønnsaker, samt noe brødmat.
Av og til varieres frokosten med korn eller havregrøt og lunsjen med varmmat, tilberedt sammen med barna.
Vi følger helsedirektoratet sine retningslinjer for mat og måltider i barnehagen.
Dagens hjelper er med og dekker bord og gjør klart til måltidet.

Utover den ernæringsmessige verdien av måltidet er vi opptatt av
at måltidet er en sosial arena. God tid og voksentetthet er viktig i
vår tilrettelegging av måltidet.